Teren , fermă de animale, pajiște și fermă de păsări, inteligente

Recunoaștem, la prima vedere, titlul poate părea un pic exagerat. Pe de altă parte, gândind mai profund, puține discipline oferă o utilizare mai bună tehnologiilor inteligente, decât agricultura tradițională și economia. Industria, care de mulți ani a fost considerată practic neschimbătoare, în ultimii ani s-a tranformat prin automatizare și o modernizări complet revoluționare. 

Astăzi, tehnologiile inteligente sau „Internetul lucrurilor”se ocupă din ce în ce mai mult de agricultură la un nou nivel, aducerea proprietarilor fermei și a fermelor lor, la un mod cu totul nou de gestionare eficientă a resurselori si de minimizare a celor mai temute riscuri - fluctuațiile meteorologice. Să aruncăm o privire mai atentă la această problemă prin prisma tehnologiilor inteligente de astăzi.

Fiecare bun fermier, indiferent dacă ne referim la fermier, crescător de animale, vinificator, apicultor sau pădurar, depune foarte mult timp, energie și resurse în gestionarea zonelor de producție, dar circumstanțele îi pun în calea unor varietăți de obstacole. Chiar și astăzi nu putem prognoza pe deplin vântul și ploaia, dar le putem monitoriza și evalua foarte bine.

Un răspuns la lumea dinamică a IoT în agricultură este iNELS Air. Această tehnologie este proiectată pentru a oferi o acoperire în aer liber a întregii suprafațe, utilizând senzori pentru comunicare pe protocoalele Sigfox, Lora sau NB-IOT. Acestea sunt rețele special concepute pentru transmiterea unor volume mici de date cu consum redus de energie pe distanțe lungi.

Ce înseamnătate au acestea în practică?

În ferme, tehnologiile inteligente pot monitoriza siguranța cu senzori de mișcare și un sistem CCTV, precum și ajutor considerabil in economisirea de energie prin controlul iluminatului. Pe teren, senzorii și stațiile meteorologice pot monitoriza starea zonelor de cultură. Acestea oferă informații despre temperatură, aer și umiditatea solului, precipitații, forța și direcția vântului. Toate informațiile pot fi afișate în aplicații clare pe un computer sau telefon inteligent. În plus, dacă valorile critice sunt depășite sau scăzute sub un nivel, sistemul poate trimite informații direct la un telefon mobil.

În sere, tehnologia poate avea grijă de menținerea condițiilor optime pentru creștere - adică temperatura, umiditatea, intensitatea și perioada potrivită pentru iluminat sau asigurarea ventilației. Tehnologiile inteligente pot controla complet autonom întreaga funcționare a serelor. Senzorii de umiditate declanșează irigarea numai atunci când solul este mai uscat decât ar trebui. În absența luminii solare, iluminarea se aprinde cu spectrul de culori prestabilit. Dacă începe să plouă, geamurile se vor închide și se vor deschide din nou după încetarea ploii.

În păduri, pajiști și pășuni, se pot folosii detectoarele iNELS Air pentru controlul mișcării oamenilor sau al animalelor, a calității aerului, a detecta din timp incendii sau pentru a monitoriza locuri importante înainte de deturnarea buștenilor sau a echipamentelor. În fermele de păsări se poate menține o temperatură stabilă, care este necesară unui proces de eclozare corespunzător. De asemenea, este capabil să monitorizeze starea substanțelor din aer, astfel încât acestea să nu pună în pericol sănătatea puilor ieșiti din incubație.

În stupină veți putea folosi o stație meteo, în silozuri pentru schimbarea stării dioxidului de carbon sau mulți alți indicatori utili. Situațiile neprevăzute în viitorul apropiat vor fi în continuare parte din viața unui fermier sau a fermei lui, însă acestea pot devenii din ce în ce mai previzibile sau reglementate. Rezultatul poate fi nu numai profit mai mare pentru însuși proprietarul fermei, dar și o calitate a produselor semnificativ mai bună pentru utilizatorul final.

Contactează-ne

Informațiile personale trimise prin acest formular vor fi folosite doar pentru procesarea solicitării dumneavoastră. Termenii și politica GDPR, aici: Politica de confidențialitate

phone icon

+40 748 501 500

© 2021 ELKO EP | Toate drepturile rezervate | Instalații electronice inteligente | Casa inteligentă